Descoperăpreparatele noastre

Meniul noastru a fost elaborat cu grijă de un Chef profesionist pentru ca tu să poți experimenta gusturi variate din toată lumea, cu accente din delicioasa bucătărie locală.

Mic dejun

Mic dejun englezesc
Mic dejun englezesc
26 lei
Scrob („scrambled eggs” – engl.) sau ouă ochiuri , bacon, cârnați englezești, iahnie de fasole, ciuperci, roșie coaptă pe plită și toast de secară.
Mic dejun românesc
Mic dejun românesc
21 lei
Ouă “jumări” sau ouă ochiuri, telemea de oaie, șunculiță țărănească, roșii, castraveți.

Antreuri reci

Humus (150gr/80gr/80gr)
Humus (150gr/80gr/80gr)
19 lei
Un preparat tipic oriental, pe care britanicii l-au descoperit în timpul ocupației în Cipru și care a devenit extrem de popular între timp în Marea Britanie.
Ouă scoțiene cu Piccalilli (2 jumătați de ou/60gr)
Ouă scoțiene cu Piccalilli (2 jumătați de ou/60gr)
19 lei
O mâncare de picnic tradițională britanică, destul de controversată deoarece pare să fie inspirată de bucătăria Mughlai, numită inițial Nargisi Kofta. Originar din “perla coroanei” - India, Piccalilli reprezintă o bucățică din istoria imperiului, fiind o interpretare britanică a murăturilor (din Asia de Sud-Est), o savoare de legume și condimente tocate mărunt și intens marinate într-un amestec format din suc de lămâie, zahăr de palmier, boabe de muștar și ghimbir.

Antreuri calde

Fish and chips (200/150g)
Fish and chips (200/150g)
33 lei
File de cod cu cartofi prăjiți, piure de mazăre și sos de maioneză cu piure de fructul pasiunii
Plăcintă de roșii cu brânză (180gr/50gr)
Plăcintă de roșii cu brânză (180gr/50gr)
19 lei
O plăcintă foarte apreciată în Statele Unite ale Americii și una dintre cele mai servite plăcinte din zona de sud, Georgia, Louisiana, Florida
Pot Pie cu carne de miel  (300gr/80gr/30gr)
Pot Pie cu carne de miel (300gr/80gr/30gr)
40 lei
Pot pie se crede că provine din Grecia Antică. Este de asemenea menționată în istoria romanilor. Cu toate acestea, britanicii au adoptat o formă mai strictă a aluatului de plăcintă, suportul din aluat având pereți drepți. Inițial, această plăcintă era preparată numai cu carne de miel.
Pot Pie cu carne de rață
Pot Pie cu carne de rață
44 lei
Pot pie se crede că provine din Grecia Antică. Este de asemenea menționată în istoria romanilor. Cu toate acestea, britanicii au adoptat o formă mai strictă a aluatului de plăcintă, suportul din aluat având pereți drepți. Inițial, această plăcintă era preparată numai cu carne de miel.
Pot Pie cu carne de vacă (300gr/80gr/30gr)
Pot Pie cu carne de vacă (300gr/80gr/30gr)
39 lei
Pot pie se crede că provine din Grecia Antică. Este de asemenea menționată în istoria romanilor. Cu toate acestea, britanicii au adoptat o formă mai strictă a aluatului de plăcintă, suportul din aluat având pereți drepți. Inițial, această plăcintă era preparată numai cu carne de miel.
Pot Pie vegetariană (300gr/50gr)
Pot Pie vegetariană (300gr/50gr)
27 lei
Varianta vegetariană a celebrei „pot pie”, servită de această dată cu un sos aromat de iaurt cremos și usturoi, un preparat gustos și ușor.
Sandwich cu pastrami de vită stil Katz Deli (100gr/100gr/30gr/170gr)
Sandwich cu pastrami de vită stil Katz Deli (100gr/100gr/30gr/170gr)
29 lei
Cuvântul "pastrami", provine din limba română și înseamnă "a păstra". Există totuși și alte păreri conform cărora acest cuvânt ar proveni din cultura orientală, respectiv vechea Persie, acolo numindu-se „bastârma”. Rețeta de pastrami (pastramă) provine din partea de nord a României, unde comunitatea evreiască era odată, una foarte puternică. Această pastramă a devenit faimoasă când evreii care au emigrat în America din nordul Bucovinei, au deschis câteva magazine de delicatese. Cel mai faimos preparat, Katz pastrami de la Katz Deli din New York, o regăsiți la noi în rețeta originală.
Scoici în sos de vin (250gr/50gr)
Scoici în sos de vin (250gr/50gr)
32 lei
Cel mai faimos fel de mâncare al poporului flamand, care a fost îmbrățișat de britanici la sfârșitul secolului al XIX-lea, devenind în zilele noastre o opțiune comună.
Welsh Rarebit (120gr/100gr)
Welsh Rarebit (120gr/100gr)
17 lei
Inițial a purtat numele de “welsh rabbit” (iepure Galez) deși nu a fost niciodată preparat cu carne de iepure. Nu a fost găsită nicio explicație cu privire la numele acestui fel de mâncare dar este un aperitiv tipic britanic care merge perfect alături de o bere Guinness, pe care de asemenea o regăsiți in menu-ul nostru.

Salate

Salată Caesar (100gr/20gr/30gr/80gr)
Salată Caesar (100gr/20gr/30gr/80gr)
29 lei
Crearea salatei (la începutul secolului XX) este atribuită lui Caesar Cardini, un imigrant italian care a condus câteva restaurante pe coasta de est a Statelor Unite. La noi aveți varianta americană, cu chipsuri de bacon.
Salată cantoneză cu vițel (100gr/100gr/40gr/100gr)
Salată cantoneză cu vițel (100gr/100gr/40gr/100gr)
27 lei
Rețeta a apărut inițial în Hong Kong și conține bucăți subțiri de vită marinată, trase la foc iute cu puțin unt de arahide, oțet de orez și ulei de susan, toate așezate peste rădăcinoase tăiate fin. Găsim și niște muguri de bambus și evident, un mix de salate verzi.
Salată cu fructe de mare (40gr/100gr/100gr/40gr/40gr)
Salată cu fructe de mare (40gr/100gr/100gr/40gr/40gr)
37 lei
Este tot o salată după o rețetă cantoneză, cu muguri de bambus, rădăcinoase trase în ulei de susan, precum și niște scoici ușor afumate, calamar și creveți trași în unt de cocos, toate acestea așezate pe un pat de salată.
Salată de pere (250gr/50gr)
Salată de pere (250gr/50gr)
26 lei
Un delicios dressing aromatizat cu muștar Coleman, turmeric și oțet balsamic, ce învăluie feliile de pere așezate pe un pat dintr-un mix de salate.
Salată de sfeclă coaptă, fenicul și brânză de capră (80gr/80gr/50gr/30gr/50gr)
Salată de sfeclă coaptă, fenicul și brânză de capră (80gr/80gr/50gr/30gr/50gr)
24 lei
Această combinație și-a făcut apariția pentru prima dată în zona Californiei la începutul anilor 1980 și a coborât de-a lungul coastei de vest până în Los Angeles, unde a devenit un preparat faimos al restaurantului Spago din Beverly Hills.

Paste

Penne al forno (200gr/50gr/80gr/80gr/50gr)
Penne al forno (200gr/50gr/80gr/80gr/50gr)
29 lei
Apărute inițial în nordul Italiei, gătite în cuptorul în care bucătarii preparau pizza, acest preparat a migrat rapid în restaurantele italienești din America. Penne al forno, au ajuns să fie prima opțiune ca și preparat din paste pentru americani, dar nu numai, Alberta, Canada fiind un oraș unde se comandă foarte des acest fel de mâncare.
Spaghete cu sos Alfredo (200gr/100gr)
Spaghete cu sos Alfredo (200gr/100gr)
24 lei
Alfredo di Lelio este numele bucătarului care a creat pentru prima oara acest sos celebru în toata lumea. Sosul Alfredo este unul dintre cele mai apreciate sosuri pentru paste, fiind descoperit accidental în Roma anilor 20, într-o situație de criză, când bucătarul nu mai avea pregătit nici un alt sos și a fost nevoit să improvizeze. A devenit un clasic, fiind compus numai din smântână, parmesan și pătrunjel.
120 / din 386

Strada Lipscani 78
București, Centrul Vechi

Vă așteptăm cu drag
de luni până duminică
între 10:00 AM și 12:00 PM

Experiența ta de utilizare a acestui website este îmbunătățită cu ajutorul cookie-urilor.
Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora.